Meehelpen

In de biologische tuinen van het landgoed is veel werk te verzetten. Tuinders Jet, Dave, Jasper, Hettie, stagiaires en vele vrijwilligers zorgen voor de tuinen. Ook meehelpen? Lees dan verder of meld je aan. 

Ook bieden wij voor stagiaires van de Warmonderhof een veelzijdige stageplek waar alle aspecten van het runnen van de tuin aan bod zal komen. 

 

Wat is er te doen?

Vooral in het groeiseizoen is er veel te doen met afwisselende werkzaamheden. Binnen de groentetuin zijn 13 verschillende vakken van zo’n 450 m2 met alle verschillende planten families bij elkaar in een vak. Deze plantjes moeten allemaal geplant worden. Tussen de groentegewassen groeit ook veel onkruid, Dit halen we er handmatig uit meestal met de schoffel. Dat staat voor heel wat werkuren! Behalve de groentetuinen hebben we ook een fraaie bloementuinen, een geurige kruidentuinen, een bijentuin, een voedselbosje met bessen en frambozen, een parklandschap en een bos dat onderhouden moet worden. Ook hebben we schaapjes en kippen op het landgoed die dagelijks zorg een aandacht vragen.

Wanneer?

Je bent van harte welkom ons wekelijks een ochtend of een dag te helpen bij al dit werk. We komen vooral handen te kort in de periode dat alles groeit en bloeit. We bieden de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende werkzaamheden op diverse plaatsen (wieden in de kruidentuin is heel anders dan bijvoorbeeld bonen plukken in de groentetuin). Op deze manier kunt jij onderzoeken welk werk het beste bevalt. Zo kunnen we na een introductieperiode zo goed mogelijk werkzaamheden ‘op maat’ aanbieden.

Vrijwilligers werken op maandag, dinsdag en donderdag in de tuin. We beginnen ’s morgens om 9 uur. De koffiepauze is om 10.30 daarna werken we door tot de lunch rond 12.30 uur. We lunchen met landgoedsoep (brood zelf meenemen) gemaakt door één van de vrijwilligers en hervatten het werk (voor de vrijwilligers die nog energie en zin over hebben) rond 13.15 uur tot 15.00 uur.

Help je mee?

Leuk dat je mee wilt helpen! Neem contact met ons op via de contactpagina.

Beleef meer op het landgoed

Bloemtuin

In onze prachtige bloementuin kun je met het bloemen abonnement wekelijks je eigen biologisch dynamische bos bloemen komen plukken.

Theetuin

Tussen 1 mei en 1 oktober kan weer volop genoten worden van het prachtige terras onder de overkapping en de picknickbankjes in de tuin.

Bijentuin

Op een landgoed als Kraaybeekerhof met zijn groente- kruiden- en bloementuinen kunnen de bijen niet gemist worden.

Meehelpen

In de biologische tuinen van het landgoed is veel werk te verzetten. Je bent van harte welkom ons wekelijks een ochtend of een dag te helpen bij al dit werk.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waaronder leerzame workshops. Kijk in onze agenda wanneer!