Landgoedwinkel

Vanaf vrijdag 26 april 2024 zijn de landgoedwinkel en theetuin weer open. 

Wees welkom

Assortiment

In de landgoedwinkel verkopen we een ruim assortiment aan seizoensgroenten van ons eigen land. Bekende groenten maar ook speciale (oude) rassen die je niet zomaar ergens anders kan krijgen. We verkopen ook biologisch fruit dat we via lindegaard inkopen, daar waar mogelijk kiezen we altijd voor biodynamisch. 

We streven ernaar om zoveel mogelijk producten van het eigen land te verkopen. Wat wij zelf niet in huis hebben maar wel aan willen bieden betrekken we zo lokaal mogelijk. 

Daarnaast kun je bij ons terecht voor:

 • Jam van Tres Jolie
 • Brood van de Veldkeuken
 • Stroop
 • Thee van de Kraaybeekerhof
 • Eieren
 • Honing
 • Biodynamische preparaten
 • Zaden

Kwekerij

Op 2 maart de plantjesmarkt met zadenruilbeurs, op 1 april plantjesmarkt met leuke paasactiviteiten en op 14 september de najaarsmarkt met ambachten. 
Op de markten zijn de dahlia knollen, aardbeienplantjes en tal van vaste plantjes uit de biodynamische Tuinen van Kraaybeekerhof weer te koop.
En uiteraard zullen er versnaperingen zijn van de theetuin Kraaybeekerhof. Koffie/thee, sap, taart en soep met brood.

 

Op ons prachtige landgoed kun je in onze kwekerij terecht voor een uitgebreid assortiment aan biologische vaste planten en bloemen voor in je tuin. Ook hebben we kruiden, fruitstekken, groenteplantjes en pootgoed in de verkoop. Onze plantjesmarkt is ruim opgezet en bevindt zich volledig in de buitenlucht. Je kan er 7 dagen in de week terecht. Betalen doe je via een digitaal betaalverzoek, directe overboeking of contant in de melkbus.

Vaste planten voor in de tuin

Met zorg en aandacht vermeerderen we zelf een deel van de biologische planten en bloemen die in onze tuin staan. Dat gebeurt in de moederbedden, die ook te bewonderen zijn. Een kleine greep uit ons assortiment:

Dahlia’s, helenium, smeerwortel, prikneus, pioen, primula, elfenbloem, wede, sprirea, hosta, parelzaad, montbretia, chrysant, cystus, acanthus, parelzaad, margriet, mariadistel, lage guldenroede, geel vingerhoedskruid, herfstaster, zilverschoon, vrouwenmantel, penstemon, duizendschoon, coreopsis, aar ereprijs, reuzenscabiosa…

Niet alle planten zullen het hele jaar door in de plantjesmarkt aanwezig zijn voor de verkoop.

Zaden

Naast dat we onze vaste planten scheuren en stekken verzamelen we ook de zaden. Deze worden gedroogd en in de winter in zakjes gedaan. We hebben best een mooi assortiment, die gedurende het seizoen ook beschikbaar is.

Kruiden

Hoe heerlijk als je in je eigen tuin de verse kruiden kunt plukken voor in je eten of in de thee. Wij hebben een mooie selectie voor je. We hebben zowel eenjarige als meerjarige kruidenplanten. Onder meer peterselie, maggiekruid, dille, bladselderij, thijm, rozemarijn, salie, bergvenkel, dropplant, verveine, munt, roomse kervel, oregano, bieslook, kerriekruid…

Fruitstekken

We stekken een deel van onze biodynamische fruitplanten uit ons eigen voedselbos. Het assortiment bestaat uit: verschillende soorten aalbessen, aardbeien, zwarte bes, kruisbes, rabarber, framboos. Ook zijn we aan het experimenteren met meer eetbare planten te stekken en te scheuren uit ons voedselbos. Dit staat nog in de kinderschoenen maar je zou zomaar ook een uiensoepboom, een chineese kweepeer, een mispel, of een hazelnoot kunnen vinden in de plantjesmarkt

Kweekplantjes, groenten en pootgoed

Voor in je eigen moestuin verkopen wij in het seizoen groenteplantjes in een perspotje. Deze worden door Jongerius in houten biologisch opgekweekt. Zelf kweken we ook groenteplantjes op die we ook in de plantjesmarkt aanbieden. Dit assortiment loopt synchroom met wat wij wanneer in de zelfoogsttuin planten. Op het bord bij de plantjesmarkt hangt een lijst met wat wanneer aangeboden wordt. Deze groentenplantjes zijn onder meer sla, andijvie, paksoi, bietjes, capucijners, tuinbonen, venkel, spinazie, courgette, pompoen… Ook hebben we kas gewassen staan op grotere perspotten na ijsheiligen. Hierbij kun je denkten aan: verschillende soorten tomaten, aubergine, peppertjes, paprika, komkommer. Ook kun je bij ons terecht voor pootuitjes, sjalotjes en pootaardappelen. Uiteraard allemaal biologisch.

Compost

Om dit alles een goede start te geven hebben we ook de drie verschillende soorten compost van bio-kultura in de plantjesmarkt staan.

 • Potgrond
 • Bemeste tuinaarde
 • Organische bemesting

Deze verschillende soorten compost hebben allemaal een andere toepassing met als doel de planten een gezonde evenwichtige basis te geven om zich in te ontwikkelen, te groeien en en te bloeien.

Bloemen plukken

We hebben ook een prachtige bloementuin waar je in het seizoen je eigen bos bloemen kan komen plukken. Hiervoor gebruiken we een systeem met strippenkaarten. Meer weten? Lees hieronder verder.

Beleef meer op het landgoed

Bloemtuin

In onze prachtige bloementuin kun je met het bloemen abonnement wekelijks je eigen biologisch dynamische bos bloemen komen plukken.

Theetuin

Tussen 1 mei en 1 oktober kan weer volop genoten worden van het prachtige terras onder de overkapping en de picknickbankjes in de tuin.

Bijentuin

Op een landgoed als Kraaybeekerhof met zijn groente- kruiden- en bloementuinen kunnen de bijen niet gemist worden.

Meehelpen

In de biologische tuinen van het landgoed is veel werk te verzetten. Je bent van harte welkom ons wekelijks een ochtend of een dag te helpen bij al dit werk.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waaronder leerzame workshops. Kijk in onze agenda wanneer!