Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Contact Impro workshop met Sebas van Wetten op Kraaybeekerhof

22 september @ 10:00 - 16:30

€60 – €90
In deze leuke workshop leren we een aantal basistechnieken van Contact-Improvisatie.

Technieken zoals het zacht, rond en licht over de vloer en over elkaar rollen; of kleine lifts: ‘taking a little ride on a moving partner’. We leren hoe we deze in de dans kunt integreren, zodat het geen losse poses of oefeningen blijven. Zo draagt de techniek bij aan de ‘flow’ van de dans.

In de speelse vrije dans krijgt de flow en de techniek vanzelf z’n plek. De techniek bij Contact-Impro wordt echter ondersteunt door een gedetailleerd naar binnen en naar buiten voelen; inzoomen op subtiele sensaties. Dit helpt bij het soepel en met gemak leren bewegen: over de vloer, van laag naar hoog, en met een partner.

Het subtiele voelen en communiceren via de aanraking maakt contactimprovisatie zo’n rijke dans-ervaring.
Deze workshop met Sebas brengt iedereen weer een stapje verder op zijn reis door de Contact-Impro wereld. Met ieder ervaringsniveau kun je weer iets er bij leren. En daarnaast is het fijn om een hele dag te bewegen, je lichaam te voelen en met elkaar te dansen.
Over Sebas
Sebas wil met zijn lessen graag anderen inspireren om nieuwe mogelijkheden en expressie in hun dans te vinden. Hij gebruikt beelden uit de natuur en anatomie, en zoekt daarmee naar de muzikaliteit en poëzie in de beweging. Al meer dan 20 jaar danst en geeft hij les in Contact-Impro.
Daarnaast is hij fysiotherapeut en gebruikt zijn kennis van het bewegende en lerende lichaam om op een gezonde en rijke manier te lèren bewegen.
Meer over cursussen en workshops van Sebas op www.dansavontuur.nl
Praktisch
Aanmelden kan via Hipsy.
Early bird ticket tm 8 september, is 80 Euro, regular ticket 90 Euro, bring-a-friend 10 euro korting.
Tijden: van 10.00 tot 16.30. We hebben een pauze van 13.00 tot 14.00. Breng hiervoor je eigen lunch mee, of eet een lunch in de Theetuin van Kraaybeekerhof

Locatie: De workshop zal plaatsvinden op het prachtige Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen achter de Theetuin buiten onder de stretch tent. Diedrichslaan 25A   https://www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/

Zorg dat je losse sport kleding aan hebt zodat je lekker kan bewegen. Kniebeschermers zijn niet nodig want we hebben een zachte vloer, lange mouwen en een extra shirt kan wel handig zijn.

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€60 – €90
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisatoren

Dansavontuur
Tuinen van Kraaybeekerhof

Locatie

Tuinen van Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen, 3971PA Nederland
+ Google Maps